Gest SCANDALOS în Parlamentul Rep. Moldova: A fost ruptă harta României Mari

Ordinul Corinei Fusu, ministru al învățământului, de a repartiza în toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova harta României Mari a stârnit dispute în Parlamentul moldovenesc.
Cum era și de așteptat, socialiștii și comuniștii s-au arătat indignați de inițiativă, calificând-o chiar drept o tentativă de destabilizare a situației din țară și solicitând ministrului explicații.
harta_romania_mare_00439000_72738300
foto: news.ro

„Ministrul Educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată Harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permite unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru”, a declarat Vlad Bătrâncea, deputat PSRM.

Vreți voi sau nu, dar asta este Istoria. Voi umblați cu steaua în frunte, asta se poate, dar copiii nu au voie să afle istoria”, a venit cu o replică liderul PL, Mihai Ghimpu.

„Faptul că aceste materiale influențează materialul didactic nici nu discută nimeni, în afară de Ghimpu care nu a învățat nimic în viața lui. Trebuie de discutat în societate fiindcă cu așa atitudine nu vom merge departe”, a adăugat Mihai Ghimpu.